Hillary Clinton (poliitikko) Wiki, Elämäkerta, Ikä, Pituus, Paino, Nettovarallisuus, Aviomies, Perhe, Ura, Faktat

Hillary Clinton on yhdysvaltalainen poliitikko. Hän on Yhdysvaltain ensimmäinen lady vuosina 1992–2000, ja hän toimi Yhdysvaltain 67. ulkoministerinä presidentti Barack Obaman johdolla vuosina 2009–2013. Hän oli myös Yhdysvaltain senaattori New Yorkista vuosina 2001–2009. Hän asettui ehdolle Yhdysvaltain presidentiksi. vuonna 2016. Viritä biossa!

Hillary Clinton Pituus ja Paino

Kuinka pitkä on Hillary Clinton? Hän on 5 jalkaa 6 tuumaa pitkä tai muuten 1,67 m tai 167 cm. Hän painaa noin 60 kg tai 132 paunaa. Hänen ruumiinsa mitat ovat 35-28-37 tuumaa. Hän käyttää rintaliivit, joiden koko on 34 C. Lisäksi hänellä on pähkinänruskeat silmät ja vaaleat hiukset.

Hillary ClintonWikipedia
SyntymänimiHillary Diane Rodham Clinton
NimimerkkiHillary Clinton
SyntymäpaikkaEdgewaterin sairaala

Chicagossa, Illinoisissa

Horoskooppi-merkkiSkorpioni
Ikä72-vuotias
Korkeus5 jalkaa 6 tuumaa (1,67 m)
Paino132 lb (62 kg)
Kuvatilastot35-28-37 tuumaa
Rintaliivikupin koko34 C
Silmien väriPähkinänruskea
Hiusten väriVaalea
AmmattiPoliitikko
Juhlademokraattinen puolue
AviomiesBill Clinton (naimisissa 1975)
LapsetChelsea Clinton

(syntynyt 27.2.1980)

NettovarallisuusNoin 240 miljoonaa dollaria
HarrastuksetUinti, kodin sisustus, puutarhanhoito,

leikkimässä scrabbaa, tekemässä ristisanatehtäviä

Uskontometodisti-
Kansallisuusamerikkalainen
EtnisyysSekoitettu
KouluPark Ridge, Maine East High School

(1964)

Maine South High School (1964–1965)

CollegeWellesley College (1965–1969)

Yale Law School (1969–1973)

Osoite55 West 125th Street

New York, USA

Hillary Clintonin ikä

Kuinka vanha on Hillary Clinton? Tällä hetkellä hän on 72-vuotias. Hänen syntymäpäivänsä osuu 26. lokakuuta 1947 Chicagossa, IL:ssä. Hänen aurinkomerkkinsä on Skorpioni. Lisäksi hän kampanjoi republikaanien Richard Nixonin ja Barry Goldwaterin puolesta palvellessaan Maine East High Schoolin opiskelijaneuvostossa.

Hillary Clintonin aviomies

Kuka on Hillary Clintonin aviomies? Hän meni naimisiin Yhdysvaltain 42. presidentin Bill Clintonin kanssa vuonna 1975. Hänellä on myös tytär Chelsea, joka syntyi vuonna 1980.

Hillary Clintonin elämäkerta ja perhe

Hillary Clintonin syntymänimi on Hillary Diane Rodham. Hän oli Edgewater Medical Centerissä Chicagossa, Illinoisissa. Hän kasvoi United Methodist -perheessä, joka asui ensin Chicagossa. Kun hän oli kolmevuotias, hänen perheensä muutti Chicagon esikaupunkiin Park Ridgeen. Hänen isänsä Hugh Rodham oli englantilaista ja walesilaista syntyperää ja johti pientä mutta menestyvää tekstiiliyritystä, jonka hän oli perustanut. Hänen äitinsä Dorothy Howell oli kotiäiti, jolla oli hollantilaista, englantilaista, ranskalaista kanadalaista (Québecistä), skotlantilaista ja walesilaista syntyperää. Hänellä on myös sisaruksia. Clintonilla on kaksi nuorempaa veljeä, Hugh ja Tony. Koulutukseltaan hän kävi South High Schoolissa. Hän valmistui vuonna 1965 luokkansa viiden parhaan joukossa.

Hillary Clintonin poliittinen ura

Hän oli mukana perustamassa Arkansas Advocates for Children and Families -järjestöä. Hänet nimitettiin Legal Services Corporationin ensimmäiseksi naispuoliseksi puheenjohtajaksi vuonna 1978, ja seuraavana vuonna hänestä tuli ensimmäinen naispuolinen kumppani Little Rockin Rose Law Firmissä. Clinton oli Arkansasin ensimmäinen lady vuosina 1979–1981 ja uudelleen vuosina 1983–1992. Hän on listattu kahdesti Amerikan 100 vaikutusvaltaisimman asianajajan listalle. Vuonna 2000 Clinton valittiin ensimmäiseksi naissenaattoriksi New Yorkista. Hänet valittiin uudelleen vuonna 2006. Hänen vuoden 2003 omaelämäkertansa, Living History, myi yli miljoona kappaletta ensimmäisen kuukauden aikana ja ansaitsi hänet Grammy-ehdokkuuden parhaasta puhealbumista kirjan äänityksestä.

Vuonna 2016 Clinton teki toisen presidenttiehdokkaan. Voitettuaan demokraattien ehdokkuuden hän ehti osallistua yleisvaaleissa Virginian senaattori Tim Kainen ehdokkaana. Clinton hävisi presidentinvaalit republikaanien vastustajalle Donald Trumpille Electoral Collegessa huolimatta siitä, että hän voitti useiden kansanäänestysten. Menetyksensä jälkeen hän kirjoitti kolmannen muistelmakirjansa, What Happened, ja perusti Onward Togetherin, poliittisen toimintajärjestön, joka on omistettu varainkeruulle edistyksellisille poliittisille ryhmille. Hän on nykyinen kansleri Queen's University Belfastissa Belfastissa, Pohjois-Irlannissa.

Hillary Clintonin nettoarvo

Kuinka paljon Hillary Clintonin arvo on? Hänen nettovarallisuutensa arvioidaan olevan noin 45 miljoonaa dollaria vuonna 2015. Lisäksi, kuten vuonna 2020, hänen omaisuutensa on noin 240 miljoonaa dollaria. Clinton on ollut elinikäinen metodisti, joka on käynyt eri kirkoissa koko elämänsä ajan; kaikki kuuluvat Yhdistyneelle metodistikirkolle.

Faktaa Hillary Clintonista

  1. Hän on aktiivinen sosiaalisen median alustoilla ja hänellä on siellä valtava fani.
  2. Hän on innokas lemmikkieläinten ystävä.
  3. Hänen suosikkipoliitikkonsa on Martin Luther King Jr.
  4. Hänen suosikkilainauksensa on "Ihmisoikeudet ovat naisten oikeuksia. Naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia."
  5. Jotkut hänen suosikkiruoistaan ​​ja juomistaan ​​ovat kuumat kastikkeet, DeFrazion pizzeria Troyssa, omena, hampurilaiset, jäätelöt, viini.
  6. Hän rakastaa katsoa elokuvia, kuten Casablanca, The Wizard of Oz, Out of Africa.
  7. Hänen suosikkikirjojaan ovat Fjodor Dostojevskin "Karamazovin veljet", Tuhlaajapojan paluu.
  8. Vuonna 1978 Hillarya ja Bill Clintonia kritisoitiin siitä, että he ostivat väärillä tavoilla hehtaareja joenrantamaata Whitewater Development Corp.:n perustamiseksi.
  9. Häntä on usein kuvailtu suositussa mediassa polarisoivaksi hahmoksi, vaikka jotkut väittävätkin toisin.
  10. Hän lupasi tukea lainsäädäntöä, joka kumoaa sen ja johtaisi presidentin suoriin vaaleihin.

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found