Lin-Manuel Miranda (laulaja) Wiki, Elämäkerta, Vaimo, Poika, Ikä, Pituus, Paino, Nettovarallisuus, Perhe, Ura, Faktat

Lin-Manuel Miranda on suosittu laulaja, säveltäjä ja räppäri, joka loi Broadway-musikaalit "In the Heights and Hamilton". Vuonna 2018 hän näytteli Jackiä Mary Poppins Returns -elokuvassa, ja vuonna 2019 hän alkoi näytellä HBO:n elokuvassa His Dark Materials. Hän on saanut useita Tony-palkintoja ja vuoden 2016 Grammy-palkinnon parhaasta musiikkiteatterialbumista Hamiltonille. Hän aloitti musiikillisen uransa komedia-hip hop -yhtyeessä nimeltä Freestyle Love Supreme. Hän on kirjoittanut ja julkaissut myös itsenäisiä elokuvia, mukaan lukien Claytonin ystävät vuonna 1996.

Lin-Manuel Mirandan vaimo

Miranda meni naimisiin lukioystävän Vanessa Nadalin kanssa vuonna 2010. Hääjuhlassa Miranda esitti hääjuhlien kanssa Fiddler on the Roof -laulun "To Life". Videota on katsottu YouTubessa yli kuusi miljoonaa kertaa.

He saivat pojan nimeltä Sebastian marraskuussa 2014. Helmikuussa 2018 he saivat toisen pojan nimeltä Francisco. Inspiraationa siihen, mistä lopulta tuli Hamilton, Miranda luki Ron Chernowin elämäkertaa Alexander Hamiltonista.

Lin-Manuel Mirandan perhe

Mirandan puertoricolaiset vanhemmat soittivat usein Broadwayn näyttelijäalbumeja kotonaan New Yorkin Inwoodin naapurustossa hänen varttuessaan. Mirandan isä, poliittinen konsultti, ja hänen äitinsä, kliininen psykologi, laittoivat sekä hänet että hänen sisarensa pianotunteihin ja rohkaisivat häntä aloittamaan esiintymisen opiskelijatuotannoissa jo nuorena. Koulutuksensa jälkeen Miranda jatkoi osallistumista Wesleyanin yliopistoon.

Lin-Manuel Mirandan ura

"In the Heights" -elokuvan kaksivuotisen menestysjakson jälkeen Miranda mukautti Hamiltonin elämäkerran hittimusikaaliksi. Miranda asetti musikaalin innovatiivisesti epätavanomaiseen sekoitukseen musiikkiteatteria ja hip-hop-ääniä.

"Hamilton" avattiin ensimmäisen kerran New Yorkin voittoa tavoittelemattomassa Public Theatressa vuonna 2015, ennen kuin muutti Broadwaylle myöhemmin samana vuonna. Lähtiessään Hamiltonin näyttelijöistä vuonna 2016, Miranda on ansainnut rahaa säveltämällä musiikkia korkean profiilin elokuviin, kuten Star Wars: The Force Awakens ja Moana. Vuonna 2018 hän näytteli myös Disneyn elokuvassa "Mary Poppins Returns". Mirandan on määrä ohjata myös "Tick, Tick … Boom!"

Mirandan ensimmäisestä musikaalista "In the Heights" on myös tehty pitkä elokuva, jonka on määrä julkaista vuonna 2021. Näillä keikoilla Miranda todennäköisesti ansaitsi useita miljoonia dollareita, mutta kuinka paljon, sitä ei vielä tiedetä.

Lin-Manuel Miranda Net Worth

Kuinka paljon Lin-Manuel Miranda arvoinen on? Hänen nettovarallisuus on 80 miljoonaa dollaria. Hänet tunnetaan parhaiten näyttelemisestä ja luomisesta Broadway-musikaaleissa In the Heights and Hamilton. Hamilton on Playbillin mukaan yksi kaikkien aikojen kannattavimmista musikaaleista. Huhtikuussa 2018 esitys tuotti 340 322 025 dollaria Playbilliä kohti enemmän kuin "Mary Poppins", "Hairspray", "Rent" ja "Kinky Boots". Tämän lisäksi tuotanto myi 15 miljoonaa dollaria tavaroita pelkästään ensimmäisen 10 kuukauden aikana.

The Hollywood Reporterin mukaan Miranda tienaa joka viikko 105 000 dollaria rojalteina pelkästään "Hamiltonista". Mirandan näyttelijäpalkan tarkkaa määrää ei tiedetä, mutta The New York Times raportoi vuonna 2016, että Broadway-esiintyjän peruspalkka oli noin 1 900 dollaria viikossa, ja päätähdet tienaavat usein enemmän. Ja liidit voivat myös odottaa näkevänsä palkankorotuksen vielä 500 dollarilla viikossa, kun hittiohjelma on ehdolla Tonylle, MONEY raportoi samana vuonna.

Lin-Manuel Miranda Ikä

Lin-Manuel Mirandan ikä on 40 vuotta. Hän seisoo 5 jalkaa 8 tuumaa korkealla. Hän painaa noin 65 kg tai 143 paunaa. Lisäksi hän syntyi New Yorkissa ja kasvoi Inwoodin naapurustossa.

Lin-Manuel Miranda Wiki

Wiki/Bio
Oikea nimiLin-Manuel Miranda
NimimerkkiLin
Ikä40 vuotta vanha
Syntymäaika (DOB),

Syntymäpäivä

16. tammikuuta 1980
Ammattisäveltäjä, sanoittaja, näyttelijä, laulaja, räppäri, tuottaja,

ja näytelmäkirjailija

KuuluisaBroadway-musikaalien luomisesta ja näyttelijöistä

Heightsissa ja Hamiltonissa

SyntymäpaikkaNew York City, NY
Kansallisuusamerikkalainen
EtnisyysValkoinen
SeksuaalisuusSuoraan
Uskontokristinusko
SukupuoliUros
ZodiacKauris
Nykyinen asuinpaikkaKalifornia, Yhdysvallat
Fyysiset tilastot
Korkeus / pitkäJalat & tuumat: 5'8"

Senttimetrit: 168 cm

Mittarit: 1,68 m

PainoPaino: 65 kg

Paunaa: 143 lbs

Kehon mitat

(Rinta-vyötärö-lantio)

44-32-46 tuumaa
Hauislihaksen koko19 tuumaa
Silmien väriMusta
Hiusten väriRuskea
Kengännumero9 (USA)
Perhe
VanhemmatIsä: tohtori Luz Towns-Miranda

Äiti: Luis A. Miranda

SisaruksetVeli: Ei tiedossa

Sisar: Luz

Henkilökohtainen elämä
SiviilisäätyNaimisissa
Tyttöystävä/treffitEi mitään
Edellinen treffit?Ei tunnettu
Vaimo / puolisoVanessa Nadal
LapsetPoika: Sebastian, Francisco

Tytär: Ei yhtään

koulutus
Korkein pätevyysValmistua
YliopistoHunter Collegen lukio
KouluHunter Collegen peruskoulu
Rikkaus
NettovarallisuusNoin 80 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria
Sponsorit/mainoksetEi tunnettu
Suosikki
LempiväriVioletti
SuosikkinäyttelijäEmma Watson
Suosikkikeittiöitalialainen
Suosikki lomakohdeKreikka
HarrastuksetTanssia, laulua, kuntosalia
Sosiaalisen median tili
Linkit sosiaalisen median tiliinFacebook, Twitter

Lue myös: Maelyn Jarmon (äänivoittaja) Wiki, elämäkerta, ikä, nettovarallisuus, pituus, paino, poikaystävä, ura, tosiasiat

Lin-Manuel Miranda Faktat

  • Mirandan työ on myös voittanut hänelle Pulitzer-palkinnon, Emmyn, kolme Tony-palkintoa ja kolme Grammya.
  • Disney maksoi 75 miljoonaa dollaria "Hamilton"-elokuvan oikeuksista helmikuussa 2020, minkä uskotaan olevan yksi kaikkien aikojen suurimmista elokuvaostoista Deadlinen mukaan.
  • Miranda osti kolmen makuuhuoneen ja kahden kylpyhuoneen kattohuoneiston yhteistoiminnasta isänsä kanssa voitettuaan ensimmäisen Tonynsa elokuvasta "In the Heights" vuonna 2008.
  • Majoitusyksikön ympärillä olevalta terassilta on näkymät Manhattanin horisonttiin, ja se on vain korttelin päässä yhdestä Mirandan suosikkikohteista, Inwood Hill Parkista.
  • Vuonna 2013 Miranda ja hänen vaimonsa, asianajaja Vanessa Nadal, päättivät asua Midtown Manhattanilla, ja hänen vanhempansa asuivat Inwoodin asunnossa, kunnes se myytiin 780 000 dollarilla.
  • Asunto tuli jälleen markkinoille tammikuussa 2018 hintaan 949 000 dollaria.
  • Miranda osti vielä kaksi sotaa edeltävää asuntoa Washington Heightsin asuntokompleksista 2,5 miljoonalla dollarilla vuonna 2017.
  • Miranda elää suhteellisen vaatimatonta elämäntapaa asuntonsa ulkopuolella ja matkustaa edelleen metrolla.
  • Hän on myös tukenut taidetta ja Latinx-yhteisöä Amerikassa, mikä on sisältänyt miljoonan dollarin stipendin myöntämisen Eugene O'Neill -teatterikeskuksen National Theatre Instituten väriopiskelijoille.

Lue myös: Peaches (muusikko) Wiki, Bio, Ikä, Pituus, Paino, Nettovarallisuus, Poikaystävä, Ura, Perhe, Faktat

Uusimmat viestit