Gretchen Whitmer (Michiganin kuvernööri) Palkka, Nettovarallisuus, Bio, Wiki, Ikä, Aviomies, Lapset, Faktat

Gretchen Esther Whitmer (s. 23. elokuuta 1971) on amerikkalainen poliitikko, joka toimii Michiganin 49. kuvernöörinä. Demokraattisen puolueen jäsen, hän toimi Michiganin edustajainhuoneessa vuosina 2001–2006 ja Michiganin senaatissa vuosina 2006–2015. Viritä elämäkertaan ja tutustu Gretchen Whitmerin eli Michiganin kuvernöörin Wikiin, Bio, Palkka, Net Worthiin. , Bio, Wiki, ikä, aviomies, lapset ja paljon muuta faktaa hänestä.

Gretchen Whitmer Ikä, pituus ja paino

Kuinka pitkä Gretchen Whitmer on? Hänen ikänsä on 48 vuotta. Hän seisoo 5 jalkaa 9 tuumaa korkealla. Hänen ruumiinsa mittoja ei tiedetä. Hän painaa noin 60 kg. Hänen silmiensä väri on pähkinänruskea ja hiusten väri on vaalea. Hän käyttää kengän kokoa 6 UK.

Gretchen Whitmer Net Worth

Mikä on Gretchen Whitmerin nettovarallisuus? Hänen nettovarallisuutensa on noin 200 miljoonaa dollaria. Hänen palkkansa on 159 300 dollaria. Hänen tulonlähteensä on poliittinen ura.

Lue myös:Michelle Lujan Grisham (New Mexicon kuvernööri) Palkka, Nettovarallisuus, Elämäkerta, Ikä, Aviomies, Ura, Faktat

Gretchen Whitmer Wiki

Wiki/Bio
Oikea nimiGretchen Esther Whitmer
NimimerkkiGretchen Whitmer
Syntynyt23. elokuuta 1971
Ikä48 vuotta vanha (vuodesta 2020)
AmmattiPoliitikko
TunnettuMichiganin 49. kuvernööri
Poliittinen puolueDemokraattinen
SyntymäpaikkaLansing, Michigan, Yhdysvallat
AsuinpaikkaKuvernöörin kartano
Kansallisuusamerikkalainen
SeksuaalisuusSuoraan
Uskontokristinusko
SukupuoliNainen
EtnisyysValkoinen
HoroskooppiOinas
Fyysiset tilastot
Korkeus / pitkäJaloissa - 5'9"
Paino60 kg

Silmien väriPähkinänruskea
Hiusten väriVaalea
Perhe
VanhemmatIsä: William Milliken

Äiti: Frank Kelley

Henkilökohtainen elämä
SiviilisäätyNaimisissa
Puoliso/Aviomies1. Gary Shrewsbury (div.)

2. Marc Mallory (s. 2011)

Lapset(2)
Pätevyys
koulutusMichigan State University (BA, JD)
Tulo
NettovarallisuusNoin 200 miljoonaa dollaria (vuodesta 2020)
Palkka$159,300
Online-yhteystiedot
Linkit sosiaaliseen mediaanInstagram, Twitter, Facebook
Verkkosivustowww.michigan.gov/whitmer

Gretchen Whitmer aviomies

Kuka on Gretchen Whitmerin aviomies? Hän on naimisissa Marc Malloryn kanssa vuodesta 2011. Whitmerilla on kaksi lasta ensimmäisen aviomiehensä Gary Shrewsburyn kanssa. Pariskunta erosi, ja vuonna 2011 hän meni naimisiin hammaslääkäri Marc Malloryn kanssa, jolla on kolme lasta edellisestä avioliitostaan. Whitmer ja Mallory asuvat East Lansingissa Michiganissa tämän kahden tyttärensä ja kolmen poikansa kanssa.

Lue myös: Muriel Bowser (poliitikko) Palkka, Nettovarallisuus, Bio, Wiki, Ikä, Aviomies, Lapset, Ura, Faktat

Gretchen Whitmer Bio, perhe ja varhainen elämä

Gretchen Whitmer syntyi 23. elokuuta 1971 Lansingissa, Michiganissa, Yhdysvalloissa. Hän kuuluu Yhdysvaltain kansalaisuuteen. Hänen isänsä toimi osavaltion kauppaministeriön päällikkönä kuvernööri William Millikenin alaisuudessa ja oli Blue Cross Blue Shield of Michiganin presidentti ja toimitusjohtaja vuosina 1988–2006. Whitmerin äiti työskenteli apulaissyyttäjänä Michiganin oikeusministerin Frank Kellyn alaisuudessa. Hänen vanhempansa erosivat hänen ollessaan 10-vuotias. Hän ja hänen sisaruksensa muuttivat äitinsä kanssa Grand Rapidsiin. Hänen isänsä matkusti kotoaan Detroitista tapaamaan perhettä vähintään kerran viikossa.

Gretchen Whitmer koulutus

Gretchen Whitmerin koulutuksen mukaan hän valmistui Forest Hills Central High Schoolista, aivan Grand Rapidsin ulkopuolella. Hän suoritti BA-tutkinnon viestinnän alalta Michigan State Universitystä vuonna 1993 ja on oikeustieteen tohtori Detroit College of Lawssa Michigan State Universityssä ja valmistui vuonna 1998.

Lue myös: Aava Murto (One Day Finland Pääministeri) Wiki, Bio, Ikä, Pituus, Paino, Nettovarallisuus, Faktat

Gretchen Whitmerin poliittinen ura

Gretchen Whitmerin poliittisen uran aikajana: Whitmer oli alun perin ehdolla Michiganin edustajainhuoneeseen 1990-luvulla, mutta epäonnistui. Vuonna 2000 hän yritti uudelleen ja hänet valittiin edustamaan 23. lainsäädäntöpiiriä. Hänet valittiin uudelleen vuosina 2002 ja 2004. Whitmer ilmoitti 3. tammikuuta 2017 osallistuvansa vuoden 2018 Michiganin kuvernöörikilpailuun.

Whitmerista tuli 7. elokuuta 2018 demokraattien ehdokas Michiganin kuvernööriksi. Hän voitti kaikki osavaltion 83 maakuntaa demokraattien esivaaleissa. Heinäkuussa 2018 republikaanien viranomaiset syyttivät Whitmeria ICE:n lakkauttamisliikkeen tukemisesta, väitteen Whitmer kiisti. Hän sanoi, että jos hänet valitaan, hän keskittyisi parantamaan Michiganin "perusasioita", kuten kouluja, teitä ja vesijärjestelmiä.

Whitmerin tärkein vastustaja oli republikaani Bill Schuette, Michiganin määräaikainen oikeusministeri. Kaksi ehdokasta tapasivat keskustelun 12. lokakuuta 2018 Grand Rapidsissa WOOD-TV:ssä. Toinen keskustelu pidettiin WDIV-studioilla Detroitissa 24. lokakuuta. Whitmer voitti Schuetten 6. marraskuuta pidetyissä vaaleissa lähes 10 pisteen erolla.

Gretchen Whitmer -faktoja

 1. Wiki & Bio: Maaliskuussa 2006 Whitmer jätti osavaltion talon ja hänestä tuli osavaltion senaattori.
 2. Hänet valittiin ja valittiin uudelleen vuosina 2006 ja 2010.
 3. Vuonna 2011 Whitmerin demokraattiset kollegat valitsivat hänet yksimielisesti senaatin demokraattien johtajaksi, mikä teki hänestä ensimmäisen naisen, joka johtaa puolueen vaalikuntaa senaatissa.
 4. Hän jatkoi tässä roolissa jäljellä olevan aikansa siellä.
 5. Toimikausirajoitusten vuoksi Whitmer ei voinut asettua ehdolle uudelleen vuonna 2014 ja jätti tehtävänsä vuonna 2015.
 6. Vuonna 2013 hän sai kansallista tunnustusta, kun hän keskusteli kokemuksestaan ​​seksuaalisesta väkivallasta.
 7. Hän kertoi tarinan keskustelun aikana aborttioikeuksista, erityisesti raiskausten uhreista, ja väitti, että uhrien pitäisi saada keskeyttää raiskauksesta johtuvat raskaudet.
 8. Hänen Instagram-biolukunsa on "Michiganin 49. kuvernööri. Ylpeä äiti."
 9. Hän on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, kuten Twitterissä.
 10. Äskettäin Michiganin kuvernööri joutui epäonnistuneen oikeistolaisen sieppausjuonen kohteeksi.
 11. Hän on syyttänyt Donald Trumpia "kotimaisen terrorismin inspiroimisesta ja kannustamisesta".
 12. Whitmerin digitaalisen ohjaajan nimi on Tori Saylor.

Lue myös: Lindsey Graham (poliitikko) Wiki, Elämäkerta, Ikä, Pituus, Paino, Vaimo, Nettovarallisuus, Perhe, Ura, Faktat

Uusimmat viestit