Ruth Bader Ginsburg Wiki, Bio, Pituus, Paino, Kuolinsyy, Nettovarallisuus, Puoliso, Perhe, Ikä, Ura, Faktat

Kuka oli Ruth Bader Ginsburg? Hän oli amerikkalainen juristi, joka toimi Yhdysvaltain korkeimman oikeuden apulaistuomarina vuodesta 1993 kuolemaansa saakka vuonna 2020. Hän työskenteli aina sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolesta. Kuuntele bioa ja tutustu häneen lisää. Viritä elämäkertaan ja tutustu lisää Ruth Bader Ginsburgin Wikistä, elämäkerrasta, pituudesta, painosta, kuolemansyystä, nettovarallisuudesta, puolisosta, perheestä, iästä, urasta ja monista muista hänestä liittyvistä faktoista. Kuvan luotto: Hindu.

Ruth Bader Ginsburgin kuolinsyy

Mikä oli Ruth Bader Ginsburgin kuolinsyy? Hän kuoli metastaattisen haimasyövän komplikaatioihin 87-vuotiaana 18. syyskuuta 2020. Hän otti viimeisen henkäyksensä kotonaan Washingtonissa, D.C.:ssä. Hänen hautajaiset pidettiin Arlington National Cemeteryllä.

Ruth Bader Ginsburg Pituus ja paino

Kuinka pitkä Ruth Bader Ginsburg oli? Hän seisoo 5 jalkaa 5 korkeana tai 1,65 metrin tai 165 cm:n korkeudella. Hän painaa noin 68 kg tai 149 paunaa. Hänellä oli pähkinänruskeat silmät ja vaaleat hiukset.

Ruth Bader Ginsburg aviomies ja lapset

Kenen kanssa Ruth Bader Ginsburg oli naimisissa? Hän oli leski. Lisäksi hän oli aiemmin naimisissa Martin Ginsburgin kanssa. Hänellä oli kaksi lasta nimeltä Jane ja James miehensä Martin D. Ginsburgin kanssa, joka oli tunnettu veroasiantuntija.

Ruth Bader GinsburgWiki/Bio
Oikea nimiRuth Bader Ginsburg
NimimerkkiRuth
Kuuluisa AsKorkeimman oikeuden tuomari
Ikä87-vuotias (kuollut)
Syntymäpäivä15. maaliskuuta 1933
Kuolinpäivä18. syyskuuta 2020
SyntymäpaikkaBrooklyn, NY
SyntymämerkkiKalat
Kansallisuusamerikkalainen
EtnisyysSekoitettu
Korkeusnoin 5 jalkaa 5 tuumaa (1,65 m)
Painonoin 68 kg (149 lbs)
Kehon mitatNA
Rintaliivikupin kokoNA
Silmien väriPähkinänruskea
Hiusten väriVaalea
Kengännumero6 (USA)
LapsetJane ja James
Aviomies / puolisoMartin Ginsburg (kuollut)
Nettovarallisuusnoin 250 miljoonaa dollaria (USD)

Ruth Bader Ginsburin perhe ja varhainen elämä

Joan Ruth Bader syntyi New Yorkin Brooklynin kaupunginosassa. Hänellä on Yhdysvaltain kansalaisuus ja hän kuului eri etnisiin ryhmiin. Hänen isänsä oli juutalainen emigrantti ja hänen äitinsä syntyi New Yorkissa Itävallan juutalaisille vanhemmille. Hänellä on myös sisaruksia. Hän oli Celia ja Nathan Baderin toinen tytär. 13-vuotiaana Ruth toimi "leirirabbina" juutalaisessa kesäohjelmassa Camp Che-Na-Wahissa Minervassa, New Yorkissa. Koulutukseltaan hän oli ollut hyvä opiskelija nuoruudessaan. 15-vuotiaana hän valmistui lukiosta. Myöhemmin hänen perheensä päätti lähettää veljensä yliopistoon. Lisäksi hän suoritti lakitutkinnon vuonna 1959 Columbiassa ja sijoittui luokkansa ensimmäiseksi.

Ruth Bader Ginsbur Age

Kuinka vanha oli Ruth Bader Ginsburhänen kuolemansa aikaan? Hänen syntymäpäivänsä osuu 15. maaliskuuta 1933. Hän oli kuollessaan 87-vuotias. Hän on Yhdysvaltain kansalaisuus ja kuuluu sekaetniseen alkuperään. Hänen syntymämerkkinsä oli Kalat. Hän syntyi Brooklynissa, NY.

Ruth Bader Ginsbur Ura ja nettoarvo

Mikä oli Ruth Bader Ginsburin nettovarallisuus? Lakimiesuransa alussa Ginsburgilla oli vaikeuksia löytää työtä. Myöhemmin samana vuonna Ginsburg aloitti virkamiehensä tuomari Palmierina, ja hän toimi virassa kaksi vuotta. Hänen ensimmäinen tehtävänsä professorina oli Rutgers Law Schoolissa vuonna 1963. Vuonna 1972 Ginsburg oli mukana perustamassa Women’s Rights Projectia American Civil Liberties Unionissa. Presidentti Jimmy Carter nimitti hänet 14. huhtikuuta 1980 tuomari Harold Leventhalin kuoleman jälkeen vapauttaman Columbian piirin hovioikeuteen. Lisäksi presidentti Bill Clinton nimitti Ginsburgin korkeimman oikeuden apulaistuomariksi 14. kesäkuuta 1993. Päivää ennen kuolemaansa Ginsburgille annettiin kunnia perustuslakipäivänä ja National Constitution Center myönsi hänelle vuoden 2020 vapausmitalin. Hänen nettovarallisuutensa oli noin 250 miljoonaa dollaria (USD).

Faktaa Ruth Bader Ginsburista

  1. Bader kasvoi juutalaisessa kodissa.
  2. Hänen miehensä tuli oikeustieteen professori Georgetownin yliopiston lakikeskuksesta.
  3. Ginsburg oli neljän lapsen isoäiti.
  4. Hänellä diagnosoitiin paksusuolen syöpä.
  5. Vuonna 1999 hänelle tehtiin leikkaus, jota seurasi kemoterapia ja sädehoito.
  6. Hänet valittiin National Women's Hall of Fameen.
  7. Hänet valittiin 100 voimakkaimman naisen joukkoon vuonna 2009.
  8. Ginsburgia on kutsuttu "popkulttuuri-ikoniksi".
  9. Hänen popkulttuurin vetovoimansa on inspiroinut muun muassa kynsitaidetta, Halloween-asuja, tupsupää-nukkea, tatuointeja, t-paitoja, kahvimukkeja ja lasten värityskirjaa.
  10. Elokuvassa Deadpool 2 (2018) näytetään valokuva hänestä, kun Deadpool pitää häntä X-Forcessa, supersankariryhmässä.

Lue myös: Elizabeth Dole (poliitikko) Wiki, elämäkerta, pituus, paino, ikä, aviomies, nettovarallisuus: 10 faktaa hänestä

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found